Muhteşem Şiş Kebabın Püf Noktaları
Alba Otel ve Mutfak Ekipmanları İmalatı  > Genel  > Muhteşem Şiş Kebabın Püf Noktaları

Paslanmaz kebap şişi üzerinde sıralı olarak dizilmiş bir etin kokusu ve lezzeti bambaşkadır. Şiş Kebap yapılışıyla oldukça kolay görünüyor olabilir. Ama bunun bu kadar olay olduğunu düşünmeyin. Şiş kebabın hazırlık ve ızgara sürecinde dağılması oldukça kolaydır.

Anavatanı Türkiye ve Türkler olan kebap, aslında dünyanın her yerine yayılmıştır ve neredeyse her kıtada farklı tarifleri bulunmaktadır. Kebaplar tipik olarak marine edilmiş veya baharatlanmış küp ya da kıyılmış veya sebzelerle dizilmiş et parçalarını içerir. Hijyenik paslanmaz kebap Şişlerinin üzerine dizildikten sonra kebaplar genellikle ızgarada ya da mangalda pişirilir. Orijinal Türk şiş kebabında kuzu eti kullanılırken, tavuk ve dana eti kullanımı da oldukça yaygındır.

Kuzu etinin but kısımları kebap eti olarak çok iyi bir seçim olacaktır. İlk başta şiş kebap yapmadan önce et seçimi yapıp iyi bir kasaptan almanız ve daha sonra paslanmaz kebap şişi seçimini iyi yapmanız gerekmektedir.

İyi Şiş Seçimi

Sık kebap yapan birisiyseniz, paslanmaz kebap şişlerine yatırım yapmalısınız. Çok daha sağlamdırlar. Uzun yıllar dayanırlar ve diğer ucuz seçeneklere göre alevin üstesinden gelmeleri daha kolaydır. Hijyenik ve paslanmaz özellikte olan bu şişleri evladiyelik kullanabilirsiniz.

Alba Kebap şişleri’nin hayvan motifli paslanmaz şiş seçenekleri kebap zevkinizi taçlandıracak bir seçimdir. Birbirinden farklı şiş seçeneklerine sahip olan Alba Kebap Şişleri, hem ev kullanımı hem de endüstriyel kullanıma en uygun ve kaliteli paslanmaz kebap şişi seçeneklerini sunmaktadır.

Hazırlık

Düzgün pişirilmiş ve lezzetli kebaplar ortaya çıkarabilmek için tek tip et parçaları gereklidir. Mükemmel boyut 2-4 cm’lik bir küp şeklidir. Şişlendiğinde dayanacak kadar büyük, hızlı bir şekilde pişirilmek için de yeterince küçük olmalıdır. Yani tam bir orta karar boyut.

Küp şeklinde bir kesim olmuyorsa (seçtiğiniz et tipine göre) şerit halinde kesip, şişe katlayarak geçirebilirsiniz.

Enfes Bir Baharat Karışımı

Küçük bir kapta yarım yemek kaşığı Halep biberi, 1 su bardağı tam yağlı yoğurt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 6 diş sarımsak (rendelenmiş) ve bir adet limon suyunu baharatlar eşit olarak dağılana kadar karıştırın. Biraz dinlenmeye bıraktıktan sonra artık şişlere dizebilir ve mangal ya da ızgaranızda pişirmeye başlayabilirsiniz.

Hayvan motifli paslanmaz şiş modelleri ve paslanmaz kebap şişi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak için kataloğumuza göz atabilirsiniz.

E-KATALOG 2023 kataloğumuzda üretimini yaptığımız ürünlerin tamamını detaylarıyla birlikte inceleyebilirsiniz. ÜRÜNLERİ İNCELE